Meciul inaugural al Cupei Mondiale va fi o remiză: Qatar – Ecuador

Meciul inaugural al Cupei Mondiale va fi o remiză: Qatar – Ecuador

Ochii lumii vor fi ațintiți asupra Qatarului când va începe Cupa Mondială, duminică după-amiază. Meciul va avea loc de la ora 18.00,  pe Stadionul Al Bayt din Al Khor. Națiunea-gazdă va deschide festivitățile participând la primul meci din Grupa A, împotriva Ecuadorului. Ambele echipe speră să facă față într-o grupă dificilă care include și Olanda (fără Mane – accidentat) și Senegal.

Înainte de meci, suporterii de pe tot globul așteaptă o ceremonie de deschidere senzațională, la care vor participa vedete de anvergură. Jungkook de la BTS va cânta la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale 2022 și va lansa o piesă special dedicată acestui eveniment. Nu uita că programul complet al meciurilor Cupei Mondiale este la îndemână, pe .

Cum va evolua echipa Qatarului?

Aceasta este prima apariție a Qatarului la Cupa Mondială. Qatarezii nu s-au calificat niciodată prin calificarea AFC.

Qatar are o formație de tip 5-3-2.  Mulți dintre titulari sunt familiarizați între ei, deoarece sunt  colegi de echipă la formația Al-Sadd SC din cadrul Qatar Stars League. Almoez Al este jucătorul vedetă al qatarezilor. Campionatul intern de fotbal a luat pauză încă din septembrie, pentru ca jucătorii să se poată pregăti cât mai bine pentru Mondial. Echipa a reușit un loc 3 în Cupa Arabiei, iar dintre ultimele meciuri disputate de reprezentativa Qatarului, amintim meciuri de pregătire cu Honduras, Guatemala sau Albania, unde a reușit victorii.

Cum va evolua echipa Ecuadorului?

Ecuador este pentru a patra oară printre echipele care evoluează la o Cupă Mondială . În șase meciuri din acest an, inclusiv întrecerile împotriva colegilor participanți la Cupa Mondială, Arabia Saudită, Mexic și Japonia, ecuadorienii nu au primit încă niciun gol. Echipa din Ecuador joacă o configurație de înaltă presiune care se bazează pe câștigarea mingii la mijloc și lansarea de contraatacuri – și funcționează la perfecție în 2022.

Ecuadorul se mândrește cu fotbaliști care evoluează la diferite echipe din Europa :  Enner Valencia( joacă la Fenerbahce), Piero Hincapie ( de la Leverkusen)  și Pervis Estupinan ( Brighton, în Liga engleză).

Ecuador a remizat 0-0 în fiecare dintre ultimele trei meciuri și a marcat o singură dată în ultimele cinci meciuri. Ecuador nu are neapărat un joc spectaculos, dar ca nivel de pregătire și valoare a jucătorilor, este net peste echipa gazdă.

Deși este greu să vezi Qatar părăsește grupa încă de la început, un punct în acest meci nu pare nerezonabil. Ecuador simte că trebuie să câștige obligatoriu pentru a scăpa din Grupa A, dar depășirea națiunii gazdă este o sarcină mai grea decât pare pe hârtie.

Istvan Kovacs (38 de ani), singurul arbitru român prezent la o Cupă Mondială în ultimii 35 de ani, va fi cel de-al patrulea arbitru oficial – rezervă,  la meciul dintre Qatar și Ecuador. 

Azi mizăm pe o remiză, pentru acest meci inaugural al Cupei Mondiale.

PARIUL ZILEI:

Qatar-Ecuador: Remiză@ 3.20 ( Betano)

ShareCitește și Newsletter