Ce înseamnă cash out?

Ce înseamnă cash out?

Cash Out este o funcție relativ nouă care este oferită pariorilor de către agențiile de pariuri online. Acum, orice pariu plasat are un buton de Cash Out lângă el, astfel încât să îți poți închide pariul în orice moment vrei, înainte de finalizarea evenimentului.

Această funcție inteligentă te ține în alertă, pentru simplul motiv că îl poți folosi chiar mai înainte de startul unui eveniment sau chiar în timpul lui, permițându-ți să îți asiguri câștigurile sau să limitezi pierderile, cu o simplă apăsare de buton.

De ce este important?

Funcția de Cash Out a câștigat o importanță foarte mare și este considerată un factor important în alegerea unei case de pariuri. De aceea, din ce în ce mai mulți operatori adaugă această funcție în oferta lor, inclusiv pentru cei care vor să joace de pe dispozitive mobile, fie din frica de a nu pierde clienți, fie pentru a-și câștiga alții noi. Vedeți mai jos care sunt operatorii de pariuri licențiați în România care oferă funcția de Cash Out.

Betfair a fost primul operator de pariuri (bursă de pariuri Exchange, mai exact) care a introdus o primă formă de Cash Out. Bineînțeles, diferențele în felul în care funcționează față de funcția oferită de alți operatori de pariuri sunt evidente. Funcția de la Betfair este total diferită (este vorba despre o abordare vânzare-cumpărare, nu una de retragere a câștigurilor).

Cum funcționează Cash Out?

Cu toate că funcțiile ei diferă de la un operator de pariuri la altul, ideea generală este aceeași și este explicată mai jos:

Pariorul are ocazia să „închidă” un pariu (simplu sau multiplu), casa de pariuri oferindu-i ca schemă de decontare o parte din câștigul total, indiferent de rezultatul final al pariului.

Funcționează în același fel și în sens invers. Asta înseamnă că, dacă pariul pare să se îndrepte spre eșec, un parior ar putea să reducă marja de pierdere înainte de finalul evenimentului, prin retragerea unei părți din suma pariată inițial.

Exemplu de Cash Out câștigător

Să spunem că ai pariat 10 RON pe victoria echipei A, la o cotă 2.00, împotriva echipei B. Dacă echipa A conduce după un sfert de oră din meci, poți primi un Cash Out în valoare de 12 RON (față de cei 20 RON pe care i-ai fi câștigat dacă meciul s-ar fi încheiat cu victoria echipei A). Cu toate acestea, dacă meciul ajunge în minutul 80 cu același rezultat, Cash Out-ul oferit de agenția de pariuri ar putea fi în jurul sumei de 17 RON.

Exemplu de Cash Out pierzător

Să spunem că ai pariat 10 RON pe victoria echipei A, la o cotă 2.00, împotriva echipei B. Dacă echipa A este condusă după un sfert de oră din meci, poți primi un Cash Out în valoare de 5 RON (din cei 10 RON pe care i-ai pariat și pe care i-ai fi pierdut dacă meciul s-ar fi încheiat cu înfrângerea echipei A). Cu toate acestea, dacă meciul ajunge în minutul 80 cu același rezultat, echipa A fiind în continuare condusă, atunci oferta agenției de pariuri va fi mult mai mică, în jurul sumei de 2 RON.

Părerea noastră

Aceasta este o funcție câștigătoare pentru toată lumea, pe măsură ce casele de pariuri își atrag clienți datorită ei, fiind în același timp și o unealtă extrem de utilă pariorilor, atâta timp cât au experiența și priceperea de a o folosi.

Iată câteva cazuri în care funcția de Cash Out poate fi cu adevărat folositoare:

  • Meciul se apropie de final, iar echipa pe care ai pariat este la conducere, dar se află sub o mare presiune din partea adversarilor.
  • Echipa ta ia un avantaj important de goluri devreme în meci, iar casa de pariuri îți oferă aproape toată suma prin intermediul funcției de cash out.
  • La pariurile multiple sau pariurile cu sistem, când toate celelalte evenimente au fost câștigătoare, iar, în acel ultim joc rămas, echipa ta este la conducere în orice moment al jocului.
ShareCitește și Newsletter