Marja casei de pariuri

Marja casei de pariuri

Marja casei de pariuri sau avantajul casei este procentajul pe care agenția de pariuri îl calculează ca profit propriu atunci când produce cotele pentru fiecare eveniment sportiv, fie el fotbal, baschet, tenis sau orice alt eveniment.

Asta înseamnă că, pentru orice cotă de tipul 1-X-2, creatorii de cote preconizează câștigurile casei de pariuri, indiferent de alegerea pariorului. De aceea, pariorul caută acele evenimente pentru care marja casei este cât mai mic posibilă, pentru că acești bani sunt în favoarea casei de pariuri și se scad din cotele totale ale pariurilor. În traducere înseamnă că, cu cât este mai mare marja de câștig a casei, cu atât mai mici vor fi profiturile pariorului!

Avantajul casei nu iese în evidență pentru ca un parior să îl descopere imediat, așa cum se întâmplă cu cotele în sine. Totuși, există formule matematice care te ajută să îl calculezi pentru fiecare eveniment, așa cum este și cea de mai jos.

Formula pentru calculul marjei casei de pariuri

Marja casei (Y) se calculează după următoarea ecuație:

  • (100/cota pentru victoria gazdelor) + (100/cota pentru egal) + (100/cota pentru victoria oaspeților) = Y
  • Y-100% = Marja Casei de pariuri

Să dăm un exemplu cu niște cote reale

Să presupunem că avem următorul set de cote: (1) 2.75 – (X) 3.00 – (2) 2.30.

Conform formulei tip de mai sus, rezultă următoarele calcule:

(100/2.75) + (100/3) + (100/2.30) = 36.3 + 33.3 + 43.4 = 113

În consecință, marja casei este 113 – 100 = 13%

Concluzii

În exemplul de mai sus, 13% este procentajul de profit al casei de pariuri, indiferent de rezultatul final al evenimentului. În termeni mai simpli, ceea ce trebuie să știi că, cu cât mai mică este marja casei de pariuri la care ai ales să îți pariezi banii, cu atât sunt mai mari șansele pentru tine, precum și potențialul câștig.

Este important să știi că o marjă ideală a casei de pariuri are valori cuprinse între 4% și 6% pentru competițiile majore sau cele mai mediatizate, respectiv între 7% și 10% pentru campionate mai puțin cunoscute.

ShareCitește și Newsletter