Clasamente fotbal

Clasamente fotbal

Lată clasamentele din campionatele majore și competițiile de top din toată lumea (Premier League, La Liga, UEFA Champions League, UEFA Europa League etc.), oferite de Pariuri24.ro.

Navigare Ușoară cu Ajutorul Steagurilor

O fotografie face cât o mie de cuvinte, spune un proverb chinezesc, și la Pariuri24.ro ne-am gândit că cel mai ușor mod de a naviga între diferitele ligi este cu ajutorul steagurilor. Alături de fiecare nume de țară veți găsi steagul ei, ceea ce vă permite să identificați rapid și să faceți click pe liga pe care o cauți.

Care sunt campionatele de top din Europa

Cele mai prietenoase campionate din punct de vedere comercial, care adună cel mai mare rulaj, sunt cele care atrag cea mai mare atenție din partea pariorilor. Acestea conduc în clasament, din moment ce sunt toate concentrate în această categorie.

Așa numitul Big 5 („Cele 5 mari”) al fotbalului european include:

 • Premier League (Prima Ligă din Anglia)
 • Bundesliga (Prima ligă a Germaniei)
 • La Liga (Liga spaniolă)
 • Serie A (Prima ligă a Italiei)
 • Ligue 1 (Prima Ligă a Franței)

Alături de aceste 5 campionate veți găsi de asemenea clasamentele din campionatul României, care în mod natural se bucură de o cerere foarte mare la noi în țară.

Câte echipe sunt eligibile pentru competițiile internaționale

Una dintre cele mai uzuale căutări în orice clasament este legată de ceea ce câștigă fiecare, în funcție de locul din clasament. În mod special atunci când campionatele se apropie de final, e extrem de important pentru un parior să știe ce obiectiv are fiecare echipă pentru finalul sezonului.

Altfel spus, trebuie să aibă capacitatea de a identifica motivația fiecărei echipe, în funcție de locul din clasament, pentru a ocupa o poziție care să îi aducă un anumit premiu. De exemplu, un bilet pentru competițiile internaționale.

Legenda de culori

Sub fiecare clasament vei găsi anumite note, pentru a explica ce reprezintă fiecare culoare.

În Premier League, de exemplu, albastru este culoarea pentru echipele care câștigă un loc în UEFA Champions League, portocaliu este pentru Europa League, iar vișiniu este pentru cele retrogradate.

Plasând cursorul mouse-ului pe fiecare culoare, informațiile relevante for fi afișate automat! Poți afla de asemenea aceleași informații din explicațiile aflate sub fiecare clasament.

Câte echipe retrogradează și ce echipă câștigă promovarea

Luptele pentru promovare și pentru salvarea de la retrogradare atrag un mare interes al pariorilor, în fiecare an. Echipe care joacă pentru propria supraviețuire, în timp ce miza este una uriașă, iar pentru foarte multe cluburi, toate acestea pot aduce schimbări majore.

Cea mai scumpă promovare

Există chiar un meci care a fost catalogat la nivel global drept cel mai scump joc de fotbal. Nu este nici finala Ligii Campionilor, nici vreun meci al unui campionat European major. Cel mai scump meci din lume este finala playoff-ului pentru promovare din Championship (liga a doua engleză). Meciul care se dispută pe legendarul Stadion Wembley și care îi aduce echipei câștigătoare promovarea în prima divizie a țării, Premier League.

Legenda de culori

 • Cu verde, poziția din clasament care oferă calificarea directă în eșalonul superior.
 • Cu verde deschis, pozițiile din clasament care oferă un loc în playoff-ul de promovare către eșalonul superior.
 • Cu vișiniu închis, poziția care duce la retrogradarea directă într-o divizie inferioară.
 • Cu roz, poziția din clasament care duce la playout-urile de retrogradare într-o divizie inferioară.

Plasând cursorul mouse-ului pe fiecare culoare, informațiile relevante vor fi afișate automat. De asemenea, poți găsi explicații relevante sub fiecare clasament.

Ce înțelegem prin forma unei echipe și cum ne ajută la pariuri

“Echipa câștigătoare nu se schimbă” este teoria unei bune părți dintre pariori. Pe de altă parte, alții preferă să caute discrepanțele statistice.

În orice caz, cunoașterea performanțelor recente ale unei echipe, așa zisa „formă” în dicționarul pariurilor, este un element de studiu esențial și motivul pentru care îl includem în tabelele noastre.

Alături de poziția fiecărei echipe în clasament și de golaveraj, veți găsi informații legate de forma acesteia. Sunt cinci căsuțe mici, care ilustrează ultimele cinci rezultate ale fiecărei echipe. Victoria este colorată cu verde, egalul este gri, iar înfrângerea cu roșu.

În esență, cu cât vezi mai mult verde alăturat unei echipe, cu atât e mai bine. Dacă roșu este culoarea predominantă, înseamnă că lucrurile nu au mers conform planului pentru aceasta.

Limbajul secret al formei

Lucrurile în viață nu sunt doar în alb și negru, așa că nici noi nu vrem să rămânem concentrați doar pe simplul aspect verde-roșu al formei unei echipe. Noi, ca pariori, trebuie să învățăm să citim în spatele informațiilor care ne sunt prezentate.

Mai jos găsiți exemplele Pariuri24.ro pentru evaluarea formei unei echipe.

Forma unei echipe în raport cu poziția ei din clasament

Înainte de a judeca forma unei echipe, este necesar să ne uităm la clasament și la obiectivele stabilite de echipă.

O serie de trei victorii consecutive în ultimele cinci meciuri este o performanță excelentă pentru o echipă din coada clasamentului, o performanță bună pentru o echipă de mijlocul clasamentului și o performanță slabă pentru acele echipe care vor să se lupte pentru titlul de campioană.

Forma unei echipe în raport cu calendarul competițional

Să luăm ca exemplu o echipă aflată la mijlocul clasamentului, cu un egal și două înfrângeri în ultimele trei meciuri. Pentru a înțelege pe deplin forma acelei echipe, va trebui să luăm în considerare forța adversarilor pe care i-a avut în respectivele meciuri.

Dacă ultimele trei meciuri au fost împotriva primelor trei echipe din clasament, acel punct acumulat nu este considerat performanță convingătoare. Pe de altă parte, dacă ultimele trei meciuri s-au jucat împotriva unor echipe de la mijlocul clasamentului de asemenea, atunci ar trebui să considerăm că echipa a avut performanțe slabe în perioada recentă.

Forma unei echipe în raport cu meciurile pe teren propriu

Sunt multe cazuri de echipe care arată o față complet diferită în meciurile jucate pe teren, față de cele jucate în deplasare. Astfel, pe lângă forma generală, fiecare parior trebuie să aproximeze cât mai corect factorul terenului propriu. Sau cum joacă o echipă în fața propriilor suporteri sau pe teren străin.

Top case de pariuri online din România

Superbet

superbet logoPariază Acum
 • Bonus 200 RON
 • Cash Out
 • Streaming Live
4.63/5 - 8 voturi

Betano

betano logoPariază Acum
 • Bonus 500 RON
 • Cash Out
 • Streaming Live
4.35/5 - 17 voturi

Unibet

unibet logoPariază Acum
 • Bonus 300 RON
 • Cash Out
 • Streaming Live
4.80/5 - 5 voturi

*Se aplică T&C