888sport logo
De ce merită să pariezi pe cornere?

De ce merită să pariezi pe cornere?

Un corner este un eveniment care suscită un interes aproape  inexplicabil în cadrul unui meci de fotbal. Doar aproximativ trei la sută dintre cornere duc la un gol, dar poți garanta că fanii echipei care execută cornerul își vor exprima aprobarea și încurajarea dacă echipa lor primește unul.

În acest articol vei afla cum poți beneficia mai mult de pariurile pe cornere. Găsirea unei piețe de nișă în pariuri poate duce adesea la câștig.  De asemenea, oferă pariuri interesante și potențial profitabile, deoarece pot fi puțin mai fiabile și, prin urmare, mai ușor de prognozat decât unele dintre piețele mai populare.

De ce să pariezi pe cornere ?

Pariurile pe cornere în fotbal au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani. Pe lângă faptul că le oferă pariorilor șansa de a profita de lipsa de atenție a casei de pariuri, fluctuația cotelor la pariurile la cornere live este un alt motiv pentru care pariorii cu experiență vor alege această piață specifică.

Pariurile pe cornere în fotbal sunt foarte diferite de alte piețe precum 1X2 sau Handicap. Rezultatul unui meci se poate corela cu numărul de cornere pentru fiecare echipă, dar nu este întotdeauna cazul. Deoarece fotbalul este un sport cu scoruri deseori mici, remizele și rezultatele nefavorabile sunt mai ușor de obținut în comparație cu alte sporturi. Cu toate acestea, numărul de cornere va fi mult mai mare și va oferi o reflectare mai precisă a performanței unei echipe.

În timp ce golurile sunt evenimente rare, un meci mediu înregistrează între 10 și 11 cornere și, în timp ce pot apărea și apar rezultate finale ciudate, numărul de cornere este mai probabil să îndeplinească cu așteptările.

Deși nu este posibil să ghicești exact care echipă va câștiga cele mai multe cornere într-un meci, totuși poți folosi statistici disponibile pentru a aproxima probabilitatea unui pariu de succes pe piețele oferite de casele de pariuri.

Bonus 100% din prima depunere pariu fără risc
Bonus 100% din prima depunere pariu fără risc Pariază Acum
L1160657W000330*18+|Se aplică T&C

Analiza pariurilor pe cornere

O lovitură de la colț poate proveni din diverse scenarii. Este larg acceptat că cornerele vin în grupuri – acest lucru nu înseamnă neapărat că un corner va fi întotdeauna urmat de altul, însă pariorii știu că pot veni în rafale de două, trei sau chiar mai multe,  în succesiune rapidă.

Dacă știi să pariezi pe cornere, următorul lucru pe care trebuie să-l faci este să afli care echipe au cele mai multe șanse să câștige cornere și care echipe sunt mai susceptibile să le cedeze.

În ceea ce privește câștigarea cornerelor, șuturile contribuie în mod evident – multe lovituri sunt un indicator al ofensivei și deseori vor fi deviate, ceea ce poate duce la un corner.

Șuturile  primite spre poarta proprie și numărul combinat de șuturi și centrări blocate din fiecare meci evidențiază echipele care sunt supuse unei presiuni mai mari și care sunt cel mai probabil să cedeze cornere.

După cum am menționat mai devreme, rezultatul unui meci se poate corela cu numărul de cornere pentru fiecare echipă, dar nu întotdeauna. Dar cum rămâne cu corelația dintre golurile marcate și cornerele câștigate și golurile primite și cornerele primite?

Deși datele despre cornere sunt destul de ușor de găsit, chiar și o privire asupra poziției unei echipe în coloana de goluri marcate și primite ne poate oferi o perspectivă de bază, dar valoroasă asupra piețelor pariurilor la corner.

Bonus de bun venit până la 500 RON
Bonus de bun venit până la 500 RONPariază Acum
L1170664W000663*18+|Se aplică T&C

Avantajul jocului acasă la pariurile pe cornere

Avantajul terenului de acasă este de mare importanță în pariurile sportive și cu siguranță se aplică atunci când plasați un pariu pe piețele legate de cornere, în fotbal.

Cu toate acestea, echipa mai puternică câștigă adesea în ceea ce privește cornerele, indiferent de locul de desfășurare. Peste 50% dintre meciurile din Premier League din ultimii cinci ani au văzut echipa gazdă câștigând la numărul de cornere, iar echipa oaspete a avut avantaj în 38% dintre meciuri.

Având în vedere că aproape toate echipele câștigă mai multe cornere acasă decât în deplasare, această piață de pariere este mult mai rentabilă decât ați putea presupune.

Un lucru important de reținut atunci când pariezi pe cornere în fotbal este că presupunerea ca favorita să câștige meciul la pariuri este echivalent cu predicția că va câștiga cele mai multe cornere și nici echipa care câștigă cele mai multe cornere nu este cel mai probabil să câștige meciul.

Pariuri pe cornere live

Este foarte important să luați în considerare situația de moment a  jocului live dacă pariați pe cornere în timpul unui meci. Vă puteți aștepta ca o echipă să-și acopere comod handicapul la cornere sau să contribuie la cea mai mare parte a numărului de cornere, dar dacă acea echipă ia un avans devreme, ea poate să stea mai relaxat în apărare sau să angajeze mai puțini jucători în atac, fiind mai puțin probabil să acumuleze mai multe cornere.

În schimb, dacă o echipă urmărește atacul, va fi mai înclinată să angajeze oamenii înainte, să efectuează mai multe lovituri spre poarta adversă și să trimită mai multe mingi în careu. Aceste aspecte vor duce la mai multe cornere. Dacă pariezi pe cornere în timpul meciului, trebuie să te gândești la situația de pe teren și la modul în care acest lucru va afecta modul în care ambele echipe joacă restul meciului.

Bonus de bun venit până la 500 RON
Bonus de bun venit până la 500 RONPariază Acum
L1160659W000328*18+|Se aplică T&C

Tactici de pariere pe cornere

Dacă am văzut legătura dintre lovituri la poartă și cornere, ar trebui să luăm în considerare și tacticile pe care le folosește o echipă. O echipă care se bazează pe centrări pentru a introduce mingea în suprafața de pedeapsă are adesea multe cornere, deoarece încercările lor pot fi eliminate și deviate în afara jocului.

Una din piețele de pariere des folosite este numărul total de cornere. Nu e neapărat suficient să analizăm media statistică anterioară a numărului de cornere înregistrat de cele două echipe, pentru a propune un pariu viabil.

O strategie simplă spune așa : indiferent de câte cornere au în medie meciurile unei echipe într-o campanie, numărul de meciuri cu peste 10,5 cornere nu variază atât de mult.

Când pariezi pe cornere (sau orice formă de statistică de atac) odată ce un meci este în curs, este vital să ții cont de starea jocului. Dacă o echipă pierde, atunci este probabil să atace mai mult din acel moment, în timp ce caută să revină în joc.

În același mod, echipa care este în avantaj va fi concentrată pe apărarea scorului în favoarea lor, și este posibil să nu angajeze atât de mulți jucători în atac.  Aceasta arată dificultatea de a prezice totalurile de la corner, fie înainte, fie în timpul unui meci. Ceea ce poate părea un rezultat probabil poate fi stricat cu ușurință de la un gol.

Pariurile pe cornere fac parte din piețele mai puțin obișnuite, dar și aici există o oportunitate de a profita de cote bune, când pariați pe cornere.

Ce case de pariuri propun cote avantajoase și pariuri pe cornere?

La Betano ai o selecție interesantă de pariuri pe cornere. Poți miza pe număr de cornere peste /sub 9.5 pe meci, pe cornere prima repriză, echipa care are următorul corner, cornere 3-way ( suplimentar), total cornere, intervale cornere, număr de cornere al fiecărei echipe, handicap, echipa cu cele mai multe cornere, etc.

Unibet propune pariuri pe cele mai multe cornere, total cornere echipe, handicap 3 variante cornere, număr de cornere par/impar.

Nu uita că poți folosi un pariu pe cornere alături de alte selecții pe bilet, folosind opțiunea Creează-ți pariul sau Bet Builder, aflată în oferta multor case de pariuri online.

Pe www.pariuri24.ro ai mereu la dispoziție ponturi zilnice pe fotbal, de unde te poți inspira pentru a concepe cele mai grozave bilete de pariere.

ShareCitește și Newsletter