Lotul României la Euro 2024 : Tot ce trebuie să știi

Lotul României la Euro 2024 : Tot ce trebuie să știi

Lotul României la Euro 2024 a fost anunțat oficial de selecționerul Edward Iordănescu. Acesta a dezvăluit lista finală pe 7 iunie, după ce a așteptat raportul medical post-meci cu Liechtenstein. Lotul României la Euro 2024 include 26 de jucători, pregătiți să dea totul pentru țară în această competiție prestigioasă. Află ce fotbaliști joacă la EURO 2024 înainte de a paria online pe echipa națională.

Lotul României la Euro 2024 :

Portari la  EURO 2024

Florin Niță (Gaziantep | Turcia, 21/0) Florin Niță este portarul de bază al României, având o experiență vastă la nivel internațional. Jocurile sale excelente pentru Gaziantep l-au adus în atenția selecționerului.

Horațiu Moldovan (Atletico Madrid | Spania, 11/0) Horațiu Moldovan este un portar talentat, aducând o contribuție semnificativă la Atletico Madrid. Performanțele sale constante îl fac o alegere de încredere pentru lotul național.

Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0) Ștefan Târnovanu, portarul tânăr de la FCSB, este cunoscut pentru reflexele sale rapide și determinarea sa în teren. Este pregătit să-și arate abilitățile la acest nivel.

Lotul României la Euro 2024: Fundași

Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 17/1) Andrei Rațiu este un fundaș de încredere, jucând la Rayo Vallecano. Experiența sa în Spania îl face un jucător esențial pentru apărarea României.

Vasile Mogoș (CFR Cluj, 7/0) Vasile Mogoș, fundașul de la CFR Cluj, aduce stabilitate și forță în apărarea României. Este cunoscut pentru jocul său fizic și intervențiile precise.

Radu Drăgușin (Tottenham | Anglia, 17/0) Radu Drăgușin, jucător la Tottenham, este unul dintre cei mai promițători tineri fundași. Are o prezență impunătoare în teren și o tehnică solidă.

Bogdan Racovițan (Rakow | Polonia, 2/0) Bogdan Racovițan, cu experiență la Rakow în Polonia, este pregătit să contribuie la succesul echipei naționale. Este un jucător cu o bună capacitate de citire a jocului.

Adrian Rus (Pafos | Cipru, 20/1) Adrian Rus, fundaș central la Pafos, este cunoscut pentru jocul său aerian și forța defensivă. Are experiență și este un lider în apărare.

Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 27/2) Ionuț Nedelcearu, jucător la Palermo, aduce experiență și consistență în defensivă. Este unul dintre fundașii cei mai experimentați din lot.

Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1) Andrei Burcă, fundașul de la Al-Okhdood, este cunoscut pentru calmul său în apărare și abilitățile de lider. Este o piesă de bază pentru echipa națională.

Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 35/2) Nicușor Bancu, căpitanul Universității Craiova, este un jucător polivalent, capabil să joace atât în apărare, cât și în mijlocul terenului. Are o bună capacitate de a se alătura atacului.

Lotul României la Euro 2024: Mijlocași

Deian Sorescu (Gaziantep | Turcia, 17/0) Deian Sorescu, mijlocașul de la Gaziantep, este un jucător versatil și dinamic. Aduce energie și creativitate echipei naționale la EURO 2024.

Marius Marin (Pisa | Italia, 18/0) Marius Marin, jucător la Pisa, este cunoscut pentru viziunea sa de joc și pasele precise. Este un mijlocaș central solid și inteligent.

Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 37/4) Alexandru Cicâldău, mijlocaș cu viziune și tehnică de la Konyaspor, este un jucător esențial pentru România. Abilitățile sale de playmaker îl fac o piesă cheie în echipă.

Răzvan Marin (Empoli | Italia, 55/3) Răzvan Marin, experimentat și talentat, joacă pentru Empoli și este unul dintre liderii echipei naționale. Aduce consistență și creativitate în mijlocul terenului.

Nicolae Stanciu (Damac | Arabia Saudită, 70/14) Nicolae Stanciu, cu 70 de selecții și 14 goluri, este unul dintre cei mai experimentați mijlocași ai României. Are abilitatea de a schimba jocul cu pasele sale precise și șuturile de la distanță.

Adrian Șut (FCSB, 2/0) Adrian Șut, mijlocașul de la FCSB, este un jucător tânăr și promițător. Este pregătit să își demonstreze valoarea pe scena internațională.

Darius Olaru (FCSB, 18/0) Darius Olaru, cunoscut pentru energia și determinarea sa, aduce un plus de dinamism echipei naționale. Este un mijlocaș box-to-box eficient.

Dennis Man (Parma | Italia, 24/7) Dennis Man, jucător la Parma, este un atacant versatil și periculos. Are capacitatea de a crea și finaliza oportunități de gol.

Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 21/4) Valentin Mihăilă, colegul lui Man la Parma, este un jucător rapid și eficient. Contribuie la atac cu viteză și finalizări precise.

Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 35/5) Ianis Hagi, fiul legendarului Gheorghe Hagi, este un mijlocaș creativ și talentat. Abilitățile sale tehnice îl fac un jucător cheie pentru România.

Florinel Coman (FCSB, 15/1) Florinel Coman, cunoscut pentru viteza și tehnica sa, este un atacant de temut. Este pregătit să aducă un plus de forță ofensivă echipei.

Lotul României la Euro 2024: Atacanți

Denis Drăguș (Gaziantep | Turcia, 11/2) Denis Drăguș, jucător la Gaziantep, este un atacant tânăr și promițător. Este cunoscut pentru instinctul său de golgeter și agilitatea sa.

George Pușcaș (Bari | Italia, 42/11) George Pușcaș, cu 42 de selecții și 11 goluri, este unul dintre cei mai experimentați atacanți ai României. Are un simț al porții dezvoltat și o bună tehnică de finalizare.

Denis Alibec (Muaither | Qatar, 37/5) Denis Alibec, atacantul de la Muaither, este cunoscut pentru tehnica sa deosebită și abilitatea de a marca din orice poziție. Este un jucător esențial pentru ofensiva României.

Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 2/0) Daniel Bîrligea, jucător la CFR Cluj, este un atacant tânăr și talentat. Este pregătit să își arate potențialul și să contribuie la succesul echipei.

Partidele României în Faza Grupelor

  • ROMÂNIA vs. Ucraina (München, 17 iunie, 16:00) Primul meci al tricolorilor va fi împotriva Ucrainei la München. Este o confruntare importantă pentru debutul în turneu.
  • Belgia vs. ROMÂNIA (Köln, 22 iunie, 22:00) Al doilea meci va fi împotriva puternicei echipe a Belgiei la Köln. Un test dificil pentru echipa națională.
  • Slovacia vs. ROMÂNIA (Frankfurt, 26 iunie, 19:00) Ultimul meci din faza grupelor va fi împotriva Slovaciei la Frankfurt. Este o partidă crucială pentru calificarea în fazele superioare.

Mesajul antrenorului Edward Iordănescu

„Le mulțumesc în mod deosebit lui Răzvan Sava și Constantin Grameni, jucători care au fost alături de noi în aceste zile și care au acceptat să renunțe din puținele zile de vacanță pentru a profita de oportunitatea unui cantonament al României în pregătirea EURO 2024. Dar sunt convins că această șansă le va fi de mare ajutor iar convocările ulterioare, pe care trebuie să le câștige evidențiindu-se așa cum au făcut-o în ultima perioadă, îi vor găsi deja integrați în familia echipei naționale, în urma acestei acțiuni. Închei cu un mesaj scurt pe care îl simt cu toată inima: fiți alături de România până la final, vom da totul până la final!”

Lotul României la Euro 2024 este pregătit să lupte pentru gloria țării. Susține și tu echipa națională în această competiție de top! Fiecare jucător selectat este pregătit să dea totul pe teren, pentru a aduce bucurie și mândrie suporterilor români. Hai România!

ShareCitește și Newsletter