Tot ce trebuie să știi despre Pariurile cu Handicap Asiatic în fotbal

Tot ce trebuie să știi despre Pariurile cu Handicap Asiatic în fotbal

Pariurile cu handicap Asiatic par puțin complicate la început, fiind o idee nouă pentru cei obișnuiți să mizeze pe pariuri simple. De asta am redactat acest ghid care îți arată tot ce trebuie să știi despre Handicapul Asiatic.

Cei mai buni pariori, cei care joacă des la casele de pariuri licențiate, sunt cei care pot plasa pariuri complexe, multiple, știu ce pronosticuri au șanse mai mari de reușită. Dacă vrei să treci de nivelul pariurilor 1,X,2, e momentul să afli mai multe despre pariurile cu handicap.

Pariurile cu handicap sunt printre cele considerate complicat de înțeles și greu de folosit. De aceea, am ales această temă pentru articolul de azi.

După ce îl parcurgi, îți va fi mult mai ușor să plasezi pariuri și să profiți la maximum de piețe gen handicap asiatic, oferite de casele de pariuri.

Handicap asiatic la pariuri

Nu toate casele de pariuri oferă optiuni de handicap asiatic în pariuri, așa că e bine să te interesezi în avans și să alegi cu atenție ce platformă online vei utiliza pentru a paria. Poți miza pe diferite meciuri, folosind piața handicap asiatic, la 888Sport, Betano, Superbet și altele.

Această piață îți permite să mizezi cu un avantaj pentru o anumită echipă. În funcție de ce echipă crezi că va câștiga, poți aplica un handicap pentru a-ți optimiza pariurile, atunci când meciul se desfășoară între echipe mult diferite ca valoare. În acest exemplu, casele de pariuri vor oferi doar cote scăzute pentru echipa care are evident șanse de a câștiga, așa că nu va fi prea profitabil să mizezi. Dar piețele AH( handicap Asiatic) oferă cote multe mai bune.

Ce este handicapul asiatic?

AH este folosit de casele de pariuri pentru a compensa orice dezechilibru de calitate atunci când echipele se confruntă una împotriva celeilalte. Termenul de handicap asiatic a apărut în jurul anilor 98-2000, ca echivalent al pariului numit „Hang Cheng”, utilizat de casele de pariuri din Asia.

Platformele  de pariuri sportive folosesc modele matematice pentru a calcula exact care ar trebui să fie cotele de handicap asiatic, pentru a fi atât corecte, cât și atractive pentru utilizatorii lor.

Exemplu Handicap Asiatic

Să luăm de exemplu Cupa Mondială, unul dintre cele mai mari evenimente pe care se pariază, pe plan mondial. Acest turneu conține adesea meciuri dintre  giganți ai jocului înfruntându-se cu echipe minore, cu șanse foarte slabe.

De exemplu, Brazilia s-ar putea întâlni cu o echipă precum Qatar în faza grupelor.

Ar fi puține sau deloc șanse ca echipa Qatarului să poată câștiga acest meci. Brazilia este o echipă mult mai bună și cotele pe victoria sa ar fi extrem de mici.

Handicapul asiatic, însă, oferă fanilor  pariurilor sportive o modalitate de a obține mai multă valoare din partea unui pariu pe victoria Braziliei, de exemplu, sprijinindu-i să învingă Qatarul cu câteva goluri diferență. Practic, o echipă pleacă de la goluri pe minus, handicap, iar pariorii se așteaptă ca rezultatul final să fie în favoarea echipei lor preferate.

Pariurile cu handicap asiatice pot fi utile și pentru meciurile care se așteaptă să fie foarte strânse. Acest lucru se datorează faptului că egalitatea este întotdeauna o posibilitate în multe jocuri și dacă se întâmplă acest lucru și ai pariat pe una dintre echipe pentru a câștiga, atunci ai putea vedea jumătate din miză returnată în caz de egal.

În mod ideal, handicapul asiatic va fi folosit de casele de pariuri, astfel încât cotele oferite pentru fiecare echipă sunt stabilite în jurul egalităților. Acest lucru oferă, evident, mult mai multe șanse de a profita decât parierea pe un favorit cu cote extrem de mici, pentru a câștiga un meci în care este practic garantat că va triumfa.

Există 2 posibilități de pariere : pe echipa favorită, cu șansele cele mai mari de câștig sau pe outsider, numit și underdog, cel cu șanse mai mici la victorie.

Acum am înțeles despre ce e vorba dar cum funcționează în practică? Hai să aruncăm o privire.

Cum funcționează handicapul asiatic ?

Handicap asiatic  funcționează practic avantajând o anumită echipă, pentru a oferi pariorilor cote mai favorabile. Acest mod de pariere este deseori preferat de pariorii cu experiență, dar nimic nu împiedică un începător să aleagă un pariu AH bine gândit.

Merită menționat că pariurile cu handicap asiatic nu sunt aplicabile doar pentru meciuri de fotbal. Există multe alte sporturi, inclusiv individuale, cum este tenisul, în care se confruntă adversari de valori clar diferite, care merită parierea folosind handicap asiatic.

Să vedem așadar ce variante de handicap asiatic există:

Handicap asiatic 0.0

Handicapul asiatic 0 înseamnă că vei câștiga dacă echipa pe care ai pariat obține victoria în meci, la egal primești înapoi valoarea pariului.

Aceasta înseamnă că casele de pariuri au hotărât că cele două echipe sau jucători care concurează au deja valori foarte egale, ceea ce înseamnă că nu este nevoie să fie făcute ajustări la cote.

În esență, un handicap asiatic 0.0 funcționează în același mod ca un Draw No Bet – sau DNB pe scurt. Este un pariu care îți permite să mizezi pe valoare ( echipa favorită), fără mare risc.

Handicap asiatic 0,25

Acum știm ce înseamnă un handicap, cum funcționează în practică pentru un pariu precum handicapul asiatic 0.25 ? Jumătățile de linii și un sfert de linii sunt ambele oferite cu handicap asiatic.

Handicapul asiatic 0.25 este în mod clar un pariu cu un sfert de handicap, deci aceasta înseamnă că cotele sunt adesea mai atrăgătoare decât un pariu cu jumătate de handicap.

La handicapul asiatic 0,25, pariul tău este în continuare câștigător dacă echipa ta câștigă și pierdut dacă echipa ta pierde. Dar în cazul unei remize, înseamnă că jumătate din miza ta va fi returnată în cont.

Handicap asiatic 0,50

În continuare trecem la pariurile cu jumătate de handicap, mai exact handicapul asiatic 0.5.

Handicap asiatic 0,5 înseamnă că echipa pe care pariezi începe cu un handicap de gol pozitiv de 0,5. Câștigi dacă meciul se termină la egalitate sau echipa pe care pariezi învinge. Acest gen de handicap seamană cu pariul de tip șansă dublă.

Handicap asiatic 0,75

Următorul sfert funcționează în același mod ca handicapul asiatic 0,25, dar există o diferență.

Cu un pariu cu handicap asiatic de 0,75 trebuie ca echipa ta să câștige cu două goluri pentru ca pariul să fie câștigător. Dacă este echipa este învinsă la un gol diferență, primești jumătate din miză înapoi. În cazul în care se întâmplă acest lucru, jumătate din pariu este un câștigător, iar cealaltă jumătate este ceea ce se numește în industria pariurilor drept „push”. Aceasta este o veste bună, deoarece miza este apoi returnată.

Pariul este avantajos pentru echipa mai slab cotată, iar diferențele de valoare dintre cele două echipe nu sunt mari.

Handicap asiatic 1

În continuare, acest pariu este simplu de înțeles. Dacă echipa pe care pariezi termină la egalitate sau câștigă, pariul e câștigător. Miza e returnată la un gol diferență.

Aceasta înseamnă că încep cu un handicap de -1, așa că evident că trebuie să câștige jocul cu două goluri clare pentru ca pariul să fie câștigător.

Acest gen de pariu este folosit pentru a mări cota, atunci când pariezi pe echipa favorită.

Handicap asiatic 1,25

Pariurile cu handicap asiatic 1,25 funcționează după același principiu ca pariul cu handicap asiatic 0,25 despre care am vorbit puțin mai devreme.

Se poate folosi când joacă una dintre echipele favorite în campionat cu echipe la limita retrogradării iar diferența de valoare este de netăgăduit.

Handicap asiatic 1.50

Cu handicapul asiatic de 1,5, echipa ta fie începe cu o penalizare de 1,5, fie își crește numărul de goluri, în funcție de partea de pariu cu care ai ales să mergi.

De data aceasta echipa ta favorită trebuie să câștige cu două pariuri clare pentru ca pariul să câștige. Și așa cum este cazul tuturor acestor pariuri cu handicap asiatic, dacă rezultatul final este o egalitate , aceasta înseamnă că miza va fi returnată de casa de pariuri.

Handicap asiatic 1,75

Aici câștigi dacă echipa pe care ai pariat învinge, meciul se termină la egalitate sau este învinsă la un gol diferență. Dacă pierde la două goluri diferență, pariorul pierde jumătate din miza pariată.

Există handicap 2, 2.25, 2.50, cea din urmă opțiune fiind când echipa favorită câștigă, face egal sau pierde la sub 3 goluri diferență.

Handicap asiatic cu –

Logica este similară, aplicând avantaj echipei care înscrie mai multe goluri. De exemplu la handicap -1 echipa pe care mizezi trebuie să câștige cu diferență de cel puțin două goluri.

Sfat : atenție mare la pariurile plasate pe evenimente live. Pariul se bazează pe momentul meciului când plasezi miza,  pleci de la scor inițial de 0-0, dar dinamica jocului se modifică constant.

Concluzii

Este clar că pariurile cu handicap asiatic sunt destul de diferite de pariurile standard pe fotbal.

Dar odată ce ai înțeles cum funcționează, acestea pot fi foarte profitabile. Handicapul asiatic permite din punct de vedere tehnic caselor de pariuri să ofere cote mai generoase, dar nu trebuie să te bazezi doar pe acest aspect.

Așa cum este cazul multor pariuri, cel mai bun mod de a învăța este adesea prin practică, experimentarea cu mize foarte mici pentru a afla care tipuri de pariuri funcționează cel mai bine pentru tine. Chiar și pariorii începători pot încerca acest tip de mize, la casele de pariuri licențiate, și pot avea satisfacția distracției și succesului.

ShareCitește și Newsletter