Mic ghid de pariu live – cum abordezi acest tip de pariuri pentru a avea succes

Mic ghid de pariu live – cum abordezi acest tip de pariuri pentru a avea succes

Evenimentele sportive transmise prin Streaming live de către multe din casele de pariuri licențiate oferă azi jucătorilor posibilitatea de a paria în orice moment pe parcursul jocului (pariu live), cu cote care variază în funcție de evoluția jocului, fiind ajustate permanent. Dar cum poți ghici cel mai bun moment pentru a paria live și care sunt variabilele care intră în joc ?

Dacă nu ai mai pariat live până acum, e bine să citești acest ghid care te va îndruma și te va ajuta să plasezi cât mai avantajos viitoarele tale pariuri live.

Poți alege una din casele de pariuri care oferă transmisiuni directe și poți paria pe cele mai importante evenimente din lumea sportului, de oriunde te-ai afla.

Ce este un pariu live?

Un pariu în timp real sau pariu live este un mod de pariere care variază cotele în funcție de selecțiile pe care le are un meci de fotbal, un meci de baschet sau o cursă de Formula 1. Cu alte cuvinte, pe toată durata evenimentului sportiv, platforma de pariuri acceptă pariuri de tot felul și, pe măsură ce valorile pariurilor se modifică, schimbă evident procentul de câștiguri și cotele oferite pariorilor.

Cum plasezi un pariu live pe o platformă de pariuri online?

De obicei, jucătorul poate observa variațiile cotelor pe platformele de pariuri, printr-o fereastră de Streaming live, cum poți întâlni de exemplu la Unibet.

Există o listă predefinită de pariuri care sunt acceptate pariuri live: de fapt nu toate evenimentele sportive pot fi supuse acestui tip de joc, dar de obicei meciurile de fotbal, baschet, tenis și altele permit pariere live.

Acum că am clarificat mecanismele de bază ale unui pariu live, să enumeram câteva sfaturi pentru a plasa pariul dorit la  momentul potrivit. În special, ne vom referi la cea mai răspândită piață de pariere, cea pe meciurile de fotbal, oferind indicii utile pentru a plasa pariul pe cel mai probabil rezultat.

Nu uita, casele de pariuri licențiate din România îți oferă diferite bonusuri pe care le poți utiliza pentru a plasa pariuri sportive și de asemenea pariuri live.

Analizează  statisticile echipei înainte de fiecare meci

Capacitatea de analiză este o calitate fundamentală pentru orice pasionat de pariuri online, mai ales atunci când vrei să te concentrezi pe rezultate. Poți studia diferite site-uri de specialitate unde sunt consemnate statistici ale echipelor, număr de victorii, numărul de goluri marcate acasă și în deplasare, fotbaliști accidentați, poziția în clasament și capacitatea de atac sau apărare. Dacă pariezi live și știi cât mai multe despre echipe și jucători, ai mai multe șanse să alegi pariuri care se vor dovedi corecte.

Pe site-ul www.pariuri24.ro ai rubrica zilnică de ponturi, care îți sugerează cele mai inspirate pariuri pe care poți miza zilnic, analize realizate de specialiști, așa că e recomandat să urmărești atent aceste sugestii de pariere.

Așteaptă cel mai bun moment pentru a plasa pariul

O caracteristică a unui pariu live cu șanse de reușită  este capacitatea de a înțelege care este cel mai bun moment pentru a paria, calitate care într-un context de pariuri live devine foarte importantă.

Meciurile de fotbal sunt alcătuite din diverse episoade și faze, în care o echipă pare să prevaleze asupra celeilalte, iar apoi situația se poate schimba brusc.  Alternarea acestor momente influențează consecințele cotelor, pe care casele de pariuri le schimbă pe parcursul meciului. Dacă plasezi un pariu la momentul oportun, evaluezi corect situația și ai capacitatea  de a reacționa la situația concretă de pe teren, șansele de reușită sunt mult mai mari.

Ultimele 15 minute de joc: cel mai bun moment pentru a paria pe eveniment

Mulți pariori cu experiență își rezervă dreptul de a intra în joc și de a paria în ultimele 15 minute ale meciului, plasând pariurile în funcție de scenariul care se conturează. Ceea ce în Italia numim „Zona Cesarini”, pentru casele de pariuri este momentul în care statistic apare cel mai mare număr de evenimente,  cu echipa pierzătoare care va încerca să preia conducerea sau chiar să câștige jocul.

Acest lucru duce la o creștere a cotațiilor de pariere, care înseamnă pe de o parte un pariu mai riscant, dar pe de altă parte, poate aduce un câștig potențial mai mare. Alternativ, ai putea paria pe rezultatul cel mai sigur, știind totuși că cotele live pentru echipa câștigătoare vor fi reduse semnificativ.

Pariuri sub/peste: când și cum merită să le plasezi

Dacă la nivel statistic ultimul sfert de oră din meci este cel în care se marchează mai mult, poți profita de această etapă a meciului pentru a plasa un pariu peste/sub, adică nu te concentrezi pe rezultatul final, ci pe numărul de goluri marcate în toată partida.

În funcție de rezultat, șansele cu privire la numărul total de goluri vor varia, favorizând poate echipa care trebuie să marcheze cel puțin unul sau două goluri pentru a egala, și aici va merita să plasezi pariul, însă este posibil și ca echipa care conduce pe tabelă să lupte pentru a-și menține avantajul până la final.

Poți paria la Betano, unde oferta de pariuri sportive este foarte bogată și ai șanse să găsești cele mai bune cote pentru pariurile tale.

Pariul de acoperire: o modalitate de a te proteja contra pierderilor

În pariurile live, procentul de risc este mai mare decât la pariurile normale, tocmai din cauza faptului ca variația constanta a cotelor comporta un risc mai mare. Așadar, o strategie de joc bună poate fi aceea de a efectua un așa-zis pariu acoperit, adică un alt pariu care te poate feri de pericolul oricăror remize sau reveniri de ultim moment.

Cu alte cuvinte, dacă ai plasat, de exemplu, un pariu de tip fix 1 înainte de începerea meciului, asigurându-ți astfel cote suficient de profitabile, concentrându-te pe rezultatul cel mai probabil, la sfârșitul primei reprize ar trebui să iei în considerare și un rezultat final de tip x-2, pe care îl poți paria live, în funcție de evoluția meciului.

Așadar, pentru a te proteja de orice risc, ai putea miza pe un pariu șansă dublă X-2, care va acționa ca o acoperire dacă pronosticul pe care l-ai ales ante-meci este răsturnat de echipa oaspete.

Pariurile live sunt foarte dinamice, mulți jucători preferă să urmărească în direct meciurile echipelor favorite și în același timp să plaseze pariuri. Nu trebuie să te lași cuprins de entuziasm și să pariezi sume mari, pentru că pariurile live au o mare doză de risc și pierderile se pot dovedi însemnate.

ShareCitește și Newsletter