Ce trebuie să știi Despre Pariurile Peste / Sub, în Fotbal

Ce trebuie să știi Despre Pariurile Peste / Sub, în Fotbal

Pariurile peste/sub x goluri ( sau în engleză: under/over)sunt printre cele mai populare piețe de pariere în fotbal, și nu numai. Vei întâlni acest gen de pariuri și în alte sporturi precum cricket, rugby și tenis.

În acest mic ghid de pariere vom analiza cum funcționează piața, cum poți folosi acest tip de pariu și sfaturi de bază pentru pariuri de succes, de care merită să ții cont.

Ce este pariul peste/sub în fotbal?

Mai simplu spus, pariurile peste/sub, cunoscute și sub denumirea de pariuri „totale”, sunt o opțiune de pariere care te ajută să prezici dacă va exista mai mult sau mai puțin dintr-un anumit eveniment. În fotbal, aceasta se va referi, de obicei, la numărul de goluri care vor fi marcate pe parcursul jocului.

Este genul de pariu pe care îl alegi atunci când nu se prefigurează clar un câștigător al meciului. Nici măcar nu contează ce echipă câștigă, tot ceea ce te interesează este numărul de goluri.

Sfatul nostru : multe din meciurile Superligii românești de fotbal sunt perfecte pentru a paria under/over, iar acest gen de pronostic se dovedește deseori corect. Analizați atent forma echipelor și potențialul de a înscrie și veți avea oportunitatea unor cote excelente.

Bonus 100% pariu fără risc la prima depunere
Bonus 100% pariu fără risc la prima depunerePariază Acum
L1160657W000330*18+|Se aplică T&C

Opțiuni de pariere

În primul rând există 2 tipuri de piețe : peste x goluri sau sub x goluri. Vei vedea că numărul de goluri este reprezentat de un număr fracționar sau întreg.

·       Pariuri sub – numite și under

Vei întâlni opțiuni de tipul sub 0.75 goluri, adică pariul e câștigător la scorul 0-0. Dacă meciul are doar un gol marcat, primești jumătate din miză.

Sub 1 gol : câștigi dacă meciul se termină fără goluri, iar dacă sunt marcate minim 2 goluri, ai pierdut. Miza e returnată integral dacă se marchează fix un gol.

Sub 1.25 goluri : câștigi dacă nu se marchează. Dacă se înscriu 2 goluri sau mai multe, pariul e pierdut. Primești jumătate din miză la exact 1 gol.

Sub 1.75 goluri : câștigi dacă se marchează un gol. Dacă sunt marcate cel puțin 3 goluri, pariul e pierdut. Primești jumătate din miză înapoi dacă meciul are fix 2 goluri marcate.

Unul din cele mai populare pariuri alese de jucători este sub 2.5 goluri : câștigi dacă se înscriu maxim 2 goluri, iar la minim 3 goluri, pariul este pierdut.

Când joacă echipe de valori sensibil egale, este foarte probabil un pariu sub ( goluri puține în meci)

·       Pariuri peste – numite și over

Logica acestor pariuri este similar. Se poate alege de exemplu opțiunea peste 1.5 goluri. Câștigi dacă se marchează minim 2 goluri și pierzi dacă partida se încheie cu un gol sau 0-0.

Pariul peste 2 goluri este câștigat dacă se marchează minim 3 goluri și se pierde dacă se înscrie maxim un gol, iar la fix 2 goluri se returnează miza.

Un alt pariu notoriu este cel peste 2.5 goluri. Aici se câștigă dacă sunt înscrise 3 goluri sau mai multe iar dacă sunt marcate maxim 2 goluri, pariul este pierdut.

Meciurile cu multe goluri între echipe care de regulă au atacanți buni și marchează, pot beneficia de piața de pariere peste 3 goluri, unde câștigi la minim 4 goluri marcate.

Bonus de bun venit până la 500 RON
Bonus de bun venit până la 500 RONPariază Acum
L1160659W000328*18+|Se aplică T&C

Unde poți paria pe opțiuni peste /sub la fotbal ?

Casele de pariere licențiate din România oferă deseori aceste opțiuni de pariere sub/peste.

De regulă, vei găsi evidențiate pariurile peste 2.5 / sub 2.5 goluri, cum este cazul casei de pariuri Unibet sau Superbet. Alte case de pariuri propun și piețe de pariere peste/sub în cazul primei reprize sau a doua repriză. Poți de asemenea alege pariuri peste /sub în cazul uneia dintre echipe.

Cele mai importante meciuri ale zilei au cu siguranță cote bune pentru pariurile over/under, așa că nu ezita să le folosești. De asemenea, poți să te inspiri și din ponturile noastre publicate zilnic pe www.pariuri24.ro.

Sfaturi de pariuri under/over

Când vei paria pe orice piață peste/sub, există o serie de factori de care trebuie să ții cont. Iată despre ce e vorba :

Prelungirile nu contează

O concepție greșită importantă în majoritatea piețelor este dacă pariul tău contează sau nu atunci când jocul intră în prelungiri. Piața peste/sub, la fel ca multe alte moduri de a paria, nu este influențată dacă jocul ajunge în prelungiri, dacă nu este stipulat altfel.

Vor exista piețe care sunt proiectate să depășească timpul normal. Acestea vor include piețe specifice de prelungiri și penalități. Cu toate acestea, majoritatea piețelor normale nu vor mai fi live dacă meciul intră în prelungiri. Acest lucru înseamnă că, dacă pariezi de exemplu „peste 4,5 goluri”, cu patru goluri marcate în timpul normal și unul marcat în prelungiri pentru a face 3-2, acel gol marcat în perioada de prelungiri nu va fi luat în considerare pentru pariul tău. Prin urmare, vei pierde, deoarece ai prezis că vor fi peste 4,5 goluri și au fost doar patru.

Nu contează cine înscrie

O concepție greșită comună vine de la pariori care cred că ambele echipe trebuie să marcheze cel puțin o dată pe acest tip de piață. Nu este adevărat. De exemplu, dacă ai pariat pe „peste 2,5 goluri” și Manchester City l-a învins pe Bayern cu 3-0, atunci pariul tău va câștiga deoarece au fost peste 2,5 goluri în meci.

Dacă același joc s-ar fi încheiat cu 2-1 pentru City, pariul tău ar fi de asemenea câștigător. Este irelevant cine marchează golurile, atâta timp cât ai prezis corect că va fi peste/sub o anumită valoare a golurilor, atunci pariul tău va fi câștigător.

Vremea oare contează ?

Răspunsul nu e simplu. Unii vor susține că, dacă ploaia cade puternic, atunci vremea va avea probabil un impact mare asupra jocului. De exemplu, cantități mari de apă pe teren ar putea împiedica atacanții să evolueze corect, făcând golurile mai puțin probabile.

Bonus de bun venit 100% până la 500 RON
Bonus de bun venit 100% până la 500 RONPariază Acum
L1170664W000663*18+|Se aplică T&C

Beneficiile piețelor peste/sub în cazul pariurilor pe fotbal

Întotdeauna vor exista aspecte pozitive și negative ale utilizării unei anumite piețe de pariuri. Piețele peste/sub au avantajele și dezavantajele lor.

Iată ce beneficii ai dacă alegi să pariezi under/ over :

Nu trebuie să prezici numărul exact de goluri sau echipa câștigătoare

Spre deosebire de multe alte piețe, pariurile peste/sub nu necesită să pariezi perfect, în timp ce piața de scor corect îți va cere să pariezi pe scor și câștigător.

Statisticile sunt ușor de găsit

În general, toate piețele peste/sub se vor referi la aspecte care au statistici ușor de găsit. O simplă căutare online îți arăta golurile, cartonașele galbene, cartonașele roșii și multe altele. Deseori vei afla cu ușurință ce medie de goluri pe meci înregistrează fiecare echipă și te poți orienta dacă înscrie multe goluri sau dimpotrivă puține

Nu trebuie să aștepți ca meciul să se termine

Mulți pariori sunt nerăbdători să afle dacă pariul lor are succes. Uneori, pariorii nu doresc să aștepte până la sfârșitul jocului pentru ca pariul lor să fie stabilit. Acesta este motivul pentru care piețele ca de exemplu primul marcator sau jucătorul x înscrie oricând sunt atât de populare. Aceste piețe pot fi stabilite în primele minute, ceea ce înseamnă că pariul tău ar putea fi declarat câștigător chiar înainte ca acțiunea să înceapă cu adevărat pe teren.

Acest lucru este similar cu piețele peste/sub. Dacă pariezi pe faptul că există peste 2,5 goluri în joc și meciul este dinamic, cu un scor de 2-1 în primele 20 de minute, atunci pariul tău va fi deja declarat câștigător. În schimb, dacă ai pariat că există mai puțin de 2,5 goluri și se derulează aceeași situație ca mai sus, atunci pariul tău va fi pierdut aproape imediat.

Poate face meciurile plictisitoare mai atractive pentru pariere

Uneori, meciurile de la sfârșitul sezonului pot deveni incredibil de monotone și plictisitoare, sau ar putea exista echipe care nu joacă de obicei prea interesant. Aici pariurile peste/sub pe goluri, cartonașe și cornere pot face aceste meciuri mai distractive.

Alege această piață de pariere atunci când nu ești sigur de câștigătorul meciului și cunoști diferența de valoare dintre echipe ( mare sau dimpotrivă, echipe cu valori sensibil egale).

Sperăm că sfaturile noastre îți vor fi de folos pentru a alege cele mai inspirate pariuri, cu cote excelente, la oricare din casele de pariuri licențiate din România.

ShareCitește și Newsletter