Europa League recapitulare: O cursă electrizantă spre finală

Europa League recapitulare: O cursă electrizantă spre finală

Europa League merge înainte cu emoții și meciuri incitante. Competiția Europa League se încinge pe măsură ce ne apropiem de fazele finale. După o serie de meciuri palpitante, ultimele 16 echipe sunt pregătite să intre în lupta pentru optimile de finală, având șansa de a-și continua visul european. Hai să aruncăm o privire asupra a ceea ce s-a întâmplat și la ce să te aștepți în continuare pentru a putea pune pariuri online.

Echipele care s-au calificat în etapa următoare

Cele 16 echipe care au trecut în optimile de finală ne promit confruntări electrizante.  Echipele sunt determinate să demonstreze că merită să avanseze în fazele următoare. Fiecare meci va fi crucial, iar strategiile adoptate în aceste confruntări vor juca un rol important în determinarea echipelor care vor face pasul către sferturile de finală. Iată care sunt aceste 16 echipe calificate:

 1. Atalanta (ITA)
 2. Brighton (ENG)
 3. Leverkusen (GER)
 4. Liverpool (ENG)
 5. Rangers (SCO)
 6. Slavia Praga (CZE)
 7. Villarreal (ESP)
 8. West Ham (ENG)
 9. AC Milan (ITA)
 10. Benfica (POR)
 11. Freiburg (GER)
 12. Marsilia (FRA)
 13. Qarabag (AZE)
 14. Roma (ITA)
 15. Sparta Praga (CZE)
 16. Sporting CP (POR)

Meciurile din Optimile de Finală

Europa League intră într-o fază decisivă cu optimile de finală, unde 16 echipe luptă pentru supremație și un loc în sferturile competiției. Iată programul meciurilor din primul tur și al celor de retur, împerecheate pentru a-ți oferi o viziune completă asupra confruntărilor ce urmează:

Meciuri Tur – Optimile de Finală

6 Martie

 • Sporting Lisabona vs Atalanta la 19:45

7 Martie

 • Sparta Praga vs Liverpool la 19:45
 • AS Roma vs Brighton & Hove Albion la 19:45
 • Qarabağ vs Bayer Leverkusen la 19:45
 • Marseille vs Villarreal la 22:00
 • Benfica vs Rangers la 22:00
 • Freiburg vs West Ham la 22:00
 • AC Milan vs Slavia Praga la 22:00

Meciurile Retur – Optimile de Finală

14 Martie 2024

 • Atalanta vs Sporting Lisabona la 22:00
 • Liverpool vs Sparta Praga la 22:00
 • Brighton & Hove Albion vs AS Roma la 22:00
 • Bayer Leverkusen vs Qarabağ la 22:00
 • Villarreal vs Marseille la 19:45
 • Rangers vs Benfica la 19:45
 • West Ham vs Freiburg la 19:45
 • Slavia Praga vs AC Milan la 19:45

Aceste meciuri promit confruntări intense și strategii meticulos planificate, pe măsură ce echipele își dispută un loc în sferturile de finală.

Cote actualizate și echipele favorite la casele de pariuri

Pe măsură ce Europa League se apropie de etapele sale hotărâtoare, casele de pariuri oferă o imagine clară asupra echipelor favorite pentru a câștiga prestigiosul trofeu. Analizând cotele oferite de Superbet și Admiral, putem identifica nu doar favoritele, ci și potențialele surprize ale competiției.

Superbet cote Europa League

Superbet prezintă următoarele cote pentru echipele cu cele mai mari șanse de succes:

 • Liverpool, cu o cotă de 2.70 este favorita, fiind considerată de mulți drept cea mai puternică candidată la titlu. Performanța lor constantă și experiența în competițiile europene le conferă un avantaj semnificativ.
 • Bayer Leverkusen urmează cu o cotă de 4.30. Echipa germană a arătat o formă impresionantă atât în Bundesliga, cât și în Europa League, făcându-i pe mulți să creadă în șansele lor de a merge departe.
 • AC Milan, cu o cotă de 8.00, reprezintă o forță tradițională în fotbalul european. Chiar dacă au avut de trecut prin momente dificile, rossonerii au demonstrat că pot face față presiunii și sunt capabili de performanțe remarcabile.
 • Brighton, surpriza competiției, are o cotă de 12.00. Performanța lor peste așteptări în Premier League se reflectă și în Europa, unde au arătat că pot ține piept unor adversari redutabili.

Admiral cote Europa League

Admiral, pe de altă parte, oferă o perspectivă ușor diferită asupra curselor pentru trofeu:

 • Liverpool este văzută cu o cotă ușor mai mare de 2.75, menținându-se totuși favorită clară la câștigarea competiției.
 • Bayer Leverkusen este evaluată la 4.50, o ajustare minoră care reflectă incertitudinea și variabilitatea performanțelor în competițiile europene.
 • AC Milan păstrează o cotă constantă de 8.00, subliniind consensul privind șansele lor de succes în Europa League.
 • Brighton se menține la 12.00, însă West Ham și Atalanta primesc cote mai optimiste de 13.00, respectiv 15.00, indicând potențialul lor de a surprinde și avansa în competiție.

Aceste cote reflectă nu doar performanța echipelor pe teren, dar și încrederea pariurilor și a fanilor în potențialul lor de a ajunge departe în competiție.

Performanțe notabile în etapele precedente

Iată câteva performanțe ale echipelor în etapele precedente :

 1. AC Milan a avansat cu un scor general de 5-3 împotriva lui Stade Rennais, în ciuda unei reveniri impresionante a francezilor în retur.
 2. Benfica și Toulouse au terminat 0-0 în retur, cu echipa portugheză avansând datorită victoriei din prima manșă.
 3. SC Freiburg a trecut dramatic de RC Lens după prelungiri, arătând că spiritul de luptă poate schimba soarta meciurilor.

Ce urmează?

Meciurile din optimile de finală sunt programate pentru 7 și 14 martie, promițând să ofere spectacol și emoții pe măsură. Iar pe 15 martie, tragerea la sorți pentru sferturile de finală ne va oferi o imagine mai clară asupra potențialilor semifinaliști.

Finala Europa League 2024: Când și Unde?

Marea finală este programată pe 22 mai, pe stadionul Aviva din Dublin, unde cele două echipe finaliste își vor disputa supremația europeană. Va fi o seară de fotbal european de neuitat, cu ambiții mari și vise împlinite.

Competiția Europa League ne-a oferit deja momente memorabile și promite și mai multe pe măsură ce ne apropiem de fazele finale. Cu echipe de top pregătite pentru bătălii decisive și cotele actualizate reflectând favoriții, următoarele săptămâni vor fi pline de fotbal de cea mai înaltă calitate. Urmărește de aproape meciurile din optimi și pregătește-te pentru o finală spectaculoasă a sezonului Europa League 2023-2024.

ShareCitește și Newsletter