Finala Roland Garros : Rafa Nadal – Casper Ruud

Finala Roland Garros : Rafa Nadal – Casper Ruud

Rafael Nadal și Casper Ruud se întâlnesc azi, de la ora  16:00, în finala turneului masculin de la Roland Garros.

Rafa Nadal pornește ca mare favorit în finala de pe Philippe Chatrier, iar dacă va obține victoria va ajunge la 14 trofee obținute la Roland Garros. Surpriza acestui turneu este tânărul jucător Casper Ruud. Norvegianul în vârstă de 23 de ani joacă azi prima sa finală de Grand Slam și speră să-i reziste cât mai mult lui Nadal.

Nadal a avut noroc în semifinale și a fost silit să joace doar un set, după ce  A. Zverev s-a accidentat la gleznă și a abandonat. Ruud, în schimb, a trebuit să lupte din greu în semifinala cu Cilici, pe care a câștigat-o cu 3-1, la seturi. Finala din această seară este prima confruntare directă dintre Nadal și Ruud.

Rafa Nadal a avut probleme profunde pe parcursul celor două seturi ale concursului său de semifinale, înainte ca A. Zverev să se retragă din cauza unei probleme la glezna dreaptă. Germanul făcuse un început sublim al întâlnirii, preluând cele mai multe puncte și conducându-și cu efect încrucișarea cu reversul. a avut probleme profunde pe parcursul celor două seturi ale concursului său de semifinale. Rafael Nadal s-a  considerat norocos să câștige primul set, după ce Alexander Zverev a condus cu 6-2 în departajare, iar germanul a avut și o oportunitate de a servi pentru al doilea set, dar nu și-a putut risca nicio șansă înainte de a se retrage, în final. 6-7 6-6.

„El (Alexander Zverev) a început meciul jucând uimitor, sincer. A fost un miracol primul set. Dar am fost acolo luptând și încercând să găsesc soluții tot timpul.” spuse Rafa după ce a scăpat de o întâlnire dificilă.

Dar adevărul rămâne că Rafa Nadal a pierdut doar trei meciuri la Roland Garros de-a lungul a 17 ani, iar două dintre aceste înfrângeri au fost împotriva lui Novak Djokovic în 2015 și 2021.Jocul său este unul de excepție, în ciuda vârstei și a mai multor accidentări în toți acești ani, și a faptului că a simțit durere în aproape fiecare turneu. „Aș prefera să pierd finala de duminică și să capăt un picior nou. Aș fi fericit cu viața mea, cu un picior nou. O victorie este frumoasă, dar viața este mult mai importantă decât orice titlu. Mai ales după cariera pe care am avut-o”.

Casper Ruud este un jucător formidabil, mai ales pe zgură și a avut rezultate uriașe. Astăzi, norvegianul va juca cel mai mare meci din cariera sa și prima sa finală de Grand Slam.

Cel mai mare meci al său anterior a fost în urmă cu câteva luni, finala de la Miami Masters care s-a încheiat cu o înfrângere în set direct în mâinile unui spaniol, Carlos Alcaraz, iar majoritatea pariorilor și specialiștilor în tenis sugerează că va avea nevoie de un miracol pentru a evita o soartă similară. în Paris. Acest verdict se reflectă cu siguranță și asupra cotelor caselor de pariuri.

Pe de altă parte, dacă aruncați o privire la statisticile oficiale ale jucătorilor probabil ați concluziona că meciul din această seară va fi o întâlnire mai nehotărâtă decât cred majoritatea oamenilor. Ambii jucători au petrecut aproximativ 18 ore pe teren în timpul acestui turneu, dar norvegianul, din punct de vedere mental ,a avut rezultate mai bune la câțiva indicatori statistici cheie.

Verdictul nostru:

Casper Ruud va câștiga cel puțin două seturi @3.00 ( Betano )

ShareCitește și Newsletter